Publications Languages: Brasil Dansk Deutsch English Espanol Farsi Finnish Francais Greek Hungarian Italia Japanese Latvian Polish Portuguese Svenska
 
This is the official website for Nicotine Anonymous World Services. Any unauthorized website using Nicotine Anonymous' name and providing information, opinions, literature or outside links to other websites are not and have not been approved by Nicotine Anonymous World Services.
cialis
Return to Menu

Isten hozott a Névtelen Dohányosok között!

Ahhoz, hogy látogasd a gyûlést, nem fontos, hogy már abbahagyd a dohányzást. Csak arra van szükséged, hogy vágyakozzál a dohányzásról való leszokásra. Javasoljuk, hogy legalább 6 gyûlésre gyere el, mielõtt eldöntenéd, ez a program tud-e segíteni neked. Elõször eljössz a gyûlésre, aztán kezded megérteni, majd elkezded elhinni. Vidd el, amire most szükséged van, és hagyd itt a többit egy másik alkalomra.

 

Legtöbben azzal a félelemmel jönnek, hogy nem lesznek képesek nikotin nélkül élni. Még az is nehezükre esik, hogy elképzeljék a lehetõségét. Gyakran hosszú idõ telik el, amíg valamennyi idõt el tudunk tölteni az „élettársunk” nélkül, így elfogadjuk ezt az érzést, mint egy normális reakciót. Mindamellett megtanultuk, hogy ez a felfogás röviddel a gyûlések látogatása után megváltozik.

 

Az „eszközök”, amelyek segítenek bennünket a nikotintól szabadnak maradni a gyûlések, a Tizenkét Lépés és a telefonlista. Most, amennyiben még nikotinhasználó vagy, fontosabb csak arra összpontosítanod, hogy a legközelebbi gyûlésen megjelenjél. Próbálj meg nem azon aggódni, hogy mikor és hogy egyáltalán abba fogod-e hagyni a dohányzást. Az a tapasztalatunk, hogy aki folytatja a rendszeres gyûlésre járást, végülis abbahagyja a dohányzást.

 

A Tizenkét Lépés a felépülési programunk lelke. Ez egy spirituális megközelítést javasol, hogy elérjük és megtartsuk a szabadulást a nikotintól. A spiritualitás alatt nem vallásosságot értünk. A Lépésekben az Istenre utalás a mi módszerünk arra, hogy egy nálunknál hatalmasabb erõt bevonjunk a felépülésünkbe. Mindenki a saját felfogása szerinti Felsõbb Erõhöz fordul, anélkül, hogy bárki is sürgetné, vagy befolyásolná.

A gyûlések között a lehetõ leghatékonyabb eszköz, amit neked adhatunk, a telefonlista. Használd, ha rá akarsz gyújtani. Úgy találtuk, hogy senki sem tudja egyedül megcsinálni. Tényleg azt szeretnénk, ha felhívnál bennünket. Ha valamelyikünk nem elérhetõ, hívjál valaki mást. Ez egészen más helyzetet teremt a nem-dohányzásban!

 

A Tizenkét Hagyományunk egyik célja, hogy támogasson egy biztonságos helyet az egyének számára, hangsúlyozva a csoport egységének fontosságát. Ha mindenki kritika és veszekedés nélkül kifejtheti álláspontját, csoportegységet alkotunk. Az egység alázatából erõt kap minden résztvevõ. A névtelenség alapkövetelmény, mert ez biztonságot ad és a program alapelveire összpontosít az egyének és a néha egymásnak ellentmondó személyiségek helyett.            

 

Istenem, adj lelki békét, annak elfogadására, amin változtatni nem tudok, bátorságot, hogy változtassak azon, amin tudok, és bölcsességet, hogy felismerjem a különbséget.” Amikor, mint nikotin-használók megpróbáljuk abbahagyni a dohányzást vagy a nikotin más módon való használatát, nem tudunk változtatni a sóvárgáson az erõs drog iránt. De, még ha nem is tudunk változtatni a sóvárgáson, elfogadhatjuk azt. Ez a kérlelhetetlen õszinteség programja. Mi magunk nem tudjuk megszüntetni a sóvárgást, de együtt élhetünk vele. Tehát imádkozunk a bátorságért, hogy változtassunk azon, amin tudunk. És amin változtatni tudunk, még ha egy rövid idõre is, az a vonakodásunk az élettõl, a sóvárgással a következõ „fix”, vagy a cigaretta után. Ha még az ima elmondása után is folytatod a nikotin használatát, mondd el még egyszer. Miközben mondogatod, elmélkedj, mit jelent neked, a nikotinhasználónak. Végülis mûködni fog, ahogy több ezer más embernek is.   
Read NicA literature online in 16 languages.
· English
· Espanol
· Francais
· Svenska
· Dansk
· Deutsch
· Farsi
· Hungarian
· Brasil
· Portuguese
· Latvian
· Italia
· Japanese
· Polish
· Greek
· Finnish
 

Order books and pamphlets with NicA's Publications/Literature Order Form.

To download the current literature order form
(You will need Adobe Acrobat Reader® to view and print this PDF file. You can download Adobe Acrobat Reader® free of charge from www.adobe.com. Nicotine Anonymous does not endorse this or any other outside enterprise.)

[email protected]
• Send an email to order a printed paper form with NEED FORM in the subject line.
• If you have placed an order for literature, but have not yet received it, send us an email with all
pertinent information to the order so that we can track it A.S.A.P.

Please include your name and mailing address in the message body.

To order a printed paper form by regular mail
Send your written request to Nicotine Anonymous World Services, 6333 E. Mockingbird Ln., Suite #147-817 Dallas, TX 75214, U.S.A.

 
Home / About Us / Outreach / Meetings / Publications / Service / Store / Contact Us / Site Map
© 2001-2011 Nicotine Anonymous World Services
Toll Free: 877-TRY-NICA (877-879-6422)